Duurzame energie

Tecco en duurzame energie: een twee-eenheid. Wij zijn gespecialiseerd in de levering en montage van zonneboilers, warmtepompen en panelen. Ook installaties voor opwekking van energie door warmtekrachtkoppeling zijn geen vreemd terrein voor ons.

Met de steeds toenemende energieprijzen bent u misschien ook geïnteresseerd in het beheersbaar houden van uw energiekosten. Laat het ons weten! Wij geven u graag een uitgebreid advies en stellen een concurrend prijsvoorstel voor u op.

Warmtepompen
Door de steeds grotere behoefte aan duurzame energie, vragen steeds meer particulieren, bedrijven en instellingen naar alternatieve manieren om gebouwen te verwarmen en te koelen. De aangescherpte Energie Prestatie Norm en het Energielabel dragen bij aan deze stijgende vraag. Een warmtepompinstallatie is een oplossing.
Een warmtepomp is een apparaat dat duurzame omgevingswarmte van een laag naar een hoger en bruikbaar temperatuurniveau brengt. De warmte kan worden onttrokken aan de omgeving: bodem, water, lucht of afvalwarmte. Het rendement wordt uitgedrukt in een zogenaamde COP-factor. Wanneer een warmtepomp een COP-waarde heeft van 4, dan gebruikt de pomp 25% aandrijfenergie om 100% nuttige warmte te produceren. Een COP van 4 betekent: 1 Kilowattuur aan stroom erin (de warmte-pomp moet draaien) en 4 Kilowattuur aan warmte eruit.

Tecco kan bouwen onder Breaam Keurmerk.